de tre båtarna

VÅRA BÅTAR

GUSTAFSBERG II

Denna båten brukar vi kalla rederiets pärla. Hon har transporterat kungligheter och kändisar vid bröllop och festligheter och hon är en trotjänare som bär upp flaggspelet med stolthet. Gustafsberg II byggdes vid Göteborgs Mekaniska Werkstad under unionstiden, 1898, och får därför ha unionsflagga i aktern.

100 år senare renoverades och byggdes hon om. Orginalplåtar finns kvar i skrovet, likaså skeppsklockan som kaptenen stolt ringer i vid avgång. Hon är rederiets stolthet och med sin tilltalande interiör i glänsande mahognyliknande träslag och rymliga akterdäck används hon med fördel till bröllop och mindre tillställningar.

Byggd: 1898 vid Göteborgs Mekaniska Werkstad

Längd: 20,5 meter

Bred: 5,2 meter

Djup: 1,8 meter

Fart: 10 knop

Passagerarantal: 97 passagerare 

Akterdäck med kapelltak: 35 sittande gäster

SUNNINGEN

Sunningen åker du med när du vill hitta den perfekta stranden för just dig och ditt sällskap! Hon är vårt näst äldsta fartyg och hon bär sin ålder med all den värdighet man kan förvänta sig av en hundraårig dam. Fartyget byggdes 1911 vid Motala Varv och fick sig en rejäl renovering av styrhytt, stäv och skrov till 100 årsdagen 2011. Båten används sommartid till linjetrafik i de inre delarna av Byfjorden och har på så vis i många år sammanknutit Uddevalla med de mindre badorterna.

M/S Sunningen erbjuder en kortare utflykt med en vacker vy av Uddevallabron. Under perioden juni till augusti gör hon ungefär 6 000 tilläggningar. Fartyget har guideanläggning. Båten är öppen för charter april-oktober, dock ej perioden juni-aug då trafikerar hon 6 bryggor med fina möjligheter till bad och krabbfiske. Avgång sker från Södra hamnen Uddevalla, mitt emot Bohusläns museum.

Byggd: 1911 vid Motala Varv

Längd: 24,4 meter

Bredd: 5,2 meter Djup: 1,8 meter

Fart: 10 knop

Passagerarantal: 97 passagerare

Cykel och hund får medtagas ombord. Delvis tillgänglighetsanpassat, hiss till rullstol finns men måste förbokas dagen innan på 0522-698484. På och avstigning för rullstolsburna endast Uddevalla.

BYFJORDEN

Med m/s Byfjorden åker du när du är sugen på en helhetsupplevelse. Hon tar dig fram mellan kobbar och skär medan du njuter av en bit mat och ett glas vin. Alla sinnen tillfredsställda – bättre blir det inte! Dagskryssningar M/S Byfjorden avgår flera gånger i veckan, från maj till september. Med hemmahamn i Uddevalla stävar hon ut via Henån och Bokenäs och tar sig genom den vackra skärgården till destinationer som Bassholmen, Lysekil, Käringön och Smögen. Kvällskryssningar Att uppleva den bohuslänska skärgården i eftermiddagssolen är något alldeles extra. M/S Byfjorden tar dig med ut på skaldjurskryssningar, musik- och grillkvällar.

Byggd: 1968 vid Skaalurens Skibsbyggeri
Längd: 30.5 meter
Bredd: 5.7 meter
Djup: 2,7 meter
Fart: 11 knop
Passagerarantal: 120 passagerare
Matsal: 80 sittande gäster Soldäck (kapelltak): ca 60 sittande gäster

BRA ATT VETA! 
Tillgänglighetsanpassat ombord
Alla turer kräver förbokning
Hundar och cyklar får följa med ombord
Ombord finns fullständiga rättigheter.

Flygfoto Käringön